آش بلغور گندم ساده

آش بلغور گندم یکی از خوشمزه ترین آش های موجود در بین ایرانی هاست. این آش را با گوشت و بدون گوشت می توان تهیه کرد. شمالی های عزیز بیشتر آش بلغور گندم را بدون گوشت تهیه می کنند اما برای مجلسی شدن آن گوشت قلقلی به آن اضافه می کنند. آش بلغور گندم برای اون دسته از افرادی که مشکل گوارشی ، هضم و یا روده ضعیفی دارند بسیار مناسب است. در این مقاله آش بلغور گندم بدون گوشت را خدمت شما آموزش می دهیم پس در ادامه با بهارنارنج همراه باشید.

مواد لازم برای آش بلغور گندم سنتی

  • بلغور گندم : یک و نیم پیمانه

  • لوبیا قرمز : نصف پیمانه

  • نخود : نصف  پیمانه

  • عدس : نصف پیمانه

  • گوجه فرنگی : ۶ عدد

  • بادمجان : ۲ عدد

  • سبزی آش : ۵۰۰ گرم

  • پیاز : ۱ عدد بزرگ

  • عصاره قلم یا آبگوشت : به میزان لازم

  • زردچوبه، نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم

  • روغن مایع، فلفل قرمز و پودر گوجه : به میزان لازم

ویدئو آموزش طرز تهیه آش بلغور گندم مرحله به مرحله

طرز تهیه آش بلغور گندم بدون گوشت

  1. برای تهیه آش بلغور گندم بازاری خوشمزه برای شروع کار لوبیا قرمز و نخود را همراه با بلغور شسته و درون دو کاسه جداگانه می ریزیم، سپس به مقداری که روی حبوبات و بلغور را کاملا بپوشاند به کاسه آب اضافه می کنیم.

  2. حالا عدس را درون یک کاسه جداگانه حاوی آب می ریزیم سپس اجازه می دهیم تمام مواد به مدت ۱۲ ساعت درون آب بمانند تا خیس بخورند. پس از گذشت این زمان لوبیا، نخود و بلغور را آبکشی کرده و درون یک قابلمه حاوی آب می ریزیم.

  3. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط گذاشته و اجازه می دهیم حبوبات و بلغور به مدت ۳ ساعت درون آب جوش بماند تا کاملا پخته و نرم شوند. در ادامه بادمجان ها را می شوییم و پوست آن ها را می گیریم بعد هم به صورت نگینی خرد می کنیم.

  4. حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرتر می دهیم و مقداری روغن مایع به آن اضافه می کنیم بعد از اینکه روغن کاملا داغ شد بادمجان ها را به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم تا سرخ شوند. بعد از اینکه بادمجان ها سرخ شدند آن ها را از تابه خارج می کنیم.

  5. در ادامه یک پیاز را رنده می کنیم سپس آن را به تابه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا پیاز سبک و شیشه‌ای شود. زمانی که پیاز سبک شد، مقداری زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پودر گوجه به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی آنها گرفته شود.

  6. در ادامه گوجه فرنگی ها را شسته پوست شان را جدا می کنیم، سپس با دندانه‌های ریز رنده، رنده می کنیم. در ادامه پوره گوجه فرنگی را به تابه اضافه کرده و به مدت ۱۵ دقیقه  تفت می دهیم تا کاملا سرخ شده و آب اضافی اش کشیده شود.

  7. در این مرحله سبزی آش (تره، گشنیز و جعفری) را شسته، سپس به صورت ریز خرد می کنیم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم گذاشته و بدون اضافه کردن روغن سبزی آش را به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم.

  8. زمانی که آب اضافی سبزی آش کشیده شد، مقداری روغن به تابه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می دهیم تا سبزی کاملا سرخ شود سپس از روی حرارت بر میداریم . پس از گذشت ۳ ساعت زمانی که حبوبات و بلغور کاملا پخته شدند، عدس و بادمجان را به قابلمه می افزاییم.

  9. حالا مخلوط پوره گوجه فرنگی را به همراه عصاره قلم و سبزی سرخ شده به قابلمه اضافه کرده و هم می زنیم، سپس اجازه می دهیم آش به مدت ۱ ساعت بپزد تا کاملا جا بیفتد. ۱۵ دقیقه آخر پخت نمک آش را اندازه می کنیم. حالا آش آماده است نوش جان.

نکات مهم پخت آش بلغور مجلسی

  • اگر آش شما لعاب کافی را نداشت یک قاشق غذاخوری آرد را داخل آب ولرم حل می کنیم و به آش اضافه می کنیم.
  • سعی کنید حبوبات آش را جداگانه بپزید تا رنگ آش را تیره نکند.  
  • زردچوبه باعث خوش رنگ تر شدن آش می شود.
  • نعنا را نباید زیاد حرارت بدهیم زیرا تلخ می شود.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *