خورش بادمجان یک خورش خوشمزه و مجلسی ایرانی است که با مرغ یا گوشت تهیه می شود. خورش بامجان را هم میتوانید زعفرانی تهیه کنید و هم ربی، که البته بیشتر مدل ربی آن تهیه می شود. ما در این مقاله طرز تهیه خورش بادمجان با گوشت با خدمت شما علاقه مندان آموزش می دهیم. امیدداریم با تهیه آن از خوردن آن لذت ببرید.

مواد لازم خورش بادمجان خوشمزه و مجلسی

  • بادمجان قلمی : ۶ عدد
  • گوشت خورش :۴۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی : ۲ عدد متوسط
  • پیاز : ۲ عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده : ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه : به اندازه کافی
  • روغن و زردچوبه : به اندازه کافی

طرز تهیه خورش بادمجان اصیل

  1. برای تهیه خورشت بادمجان مجلسی با گوشت ابتدا پیاز را پوست گرفته و اندازه دلخواه خرد می کنیم سپس مقداری روغن مایع را داخل قابلمه مناسب برای پخت خورش می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و بعد از داغ شدن روغن یاز را به آن اضافه می کنیم. خوب تفت می دهیم تا پیاز سبک و کاراملی شود.

  2. در ادامه مقداری ادویه زردچوبه اضافه می کنیم و تفت دادن پیاز را ادامه می دهیم تا زردچوبه به پیازها رنگ داده و عطر آن خارج شود. در مرحله بعدی گوشت خورشتی را پس از شستشو و آبکشی به صورت قیمه ای ( مانند خورش قیمه ) خرد می کنیم و به قابلمه خورش اضافه می کنیم. (اگر هم گوشت خورشتی را به صورت فریز شده در دست دارید باید از یک ساعت قبل آن را از فریزر خارج کنید تا یخ آن آب شود سپس به خورش اضافه کنید)

  3. گوشت را فقط کمی تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند ، زیرا سرخ کردن زیادی گوشت باعث می شود که سفت و دیرپز شود. پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا طعم و بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.

  4. توجه داشته باشید که تفت دادن گوجه فرنگی باعث می شود که در پایان کار خورش خوشرنگ تری نیز داشته باشید.سپس ۳ لیوان پر آب به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید.

  5. پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت را کم می کنیم تا گوشت به مدت یک و نیم تا دو ساعت با حرارت ملایم بپزد.در حین پختن گوشت می توانید بادمجان ها را آماده کنید ، برای انجام این کار بادمجان ها را پوست می گیریم و از وسط به صورت طولی به دو قسمت برش می دهیم.

  6. در ادامه بادمجان ها را در یک سینی قرار می دهیم و مقداری نمک روی انها می پاشیم. این کار علاوه بر اینکه تلخی بادمجان ها را می گیرد باعث می شود هنگام سرخ کردن ، بادمجان ها روغن کمتری جذب کنند. پس از گذشت ۳۰ دقیقه بادمجان ها را آبکشی می کنیم.

    حالا پس از خشک کردن بادمجان ها، انها را در روغن سرخ می کنیم. بادمجان های سرخ شده را روی دستمال حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان خارج شود. در همین مرحله گوجه فرنگی ها را نیز از وسط نصف کنید و کمی تفت دهید تا سرخ شوند.

  7. سپس  پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت و نرم شد، مقداری نمک ، فلفل سیاه و زعفران دم کرده به خورش اضافه کنید و به آرامی خورش را کمی ترکیب می کنیم تا ادویه ها و زعفران به خوبی درون خورش ترکیب شوند.

  8. در ادامه بادمجان را به همراه گوجه فرنگی های سرخ شده به قابلمه اضافه کنید. پس از اضافه کردن بادمجان نباید خورش را زیاد هم بزنیم. در صورت تمایل می توانید برای طعم دهی به خورش مقداری آبلیمو یا آبغوره نیز به خورش اضافه کنید

  9. خورش بادمجان از خورش هایی محسوب می شود که به دلیل اینکه لعاب زیادی ندارد باید به صورت کم آب سرو شود. پس از اضافه کردن بادمجان ها باید زمان دهیم خورش به مدت ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا روغن بیندازد و جا بیفتد.

  10. باید دقت داشته باشید که اگر می خواهید یک خورش بادمجان خوشمزه و مجلسی درست کنید باید صبور باشید و اجازه دهید خورش به آرامی و با حرارت ملایم جا بیفتد. در پایان پس از اینکه خورش جا افتاد آنرا به همراه برنج سرو کنید. نوش جان

نکات پخت خورش بادمجان

  • برای تهیه خورش بادمجان بهتر است از بادمجان های قلمی و بدون تخمه استفاده کنید.
  • ادویه هایی که برای این خورش استفاده می شود معمولا دارچین، ادویه کاری، آویشن، فلفل سیاه و پودر سیر است.
  • برای کم کردن مصرف روغن میتوانید گوشت و پیاز را به جای تفت دادن، از ابتدا با مقداری آب بپزید. هم چنین میتوانید خورشت بادمجان با بادمجان کبابی تهیه کنید که غذای شما کاملاً رژیمی باشد.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *