فلافل یک غذای جنوبی و خوشمزه است که به دلیل خوشمزه بودن آن به استان های دیگر راه پیدا کرده و در حال حاضر به یک ساندویچ محبوب تبدیل شده است. فلافل در اصل مخصوص کشورهای عربی است و جزو غذاهای پرمصرف شان است. مایه فلافل را می توانید در فریزر نگه دارید و هر زمان که دوسداشتید این غذای خوشمزه را میل کنید. فلافل ساده و ارزان قیمت است که ما هم در این مقاله  طرز تهیه فلافل بازاری و ساده را خدمت شما ارائه می دهیم. میتوانید در کمترین زمان این غذای خوشمزه را تهیه کنید و لذت ببرید.

مواد لازم فلافل ساده و خانگی

  • نخود : ۳۰۰ گرم

  • پیاز : ۲ عدد متوسط

  • تخم گشنیز : ۱ قاشق چایخوری

  • پودر زیره سبز یا سیاه : ۱ قاشق چایخوری

  • سیر : ۳ حبه

  • جعفری : ۵۰ گرم

  • سیب زمینی : ۱ عدد کوچک

  • لیمو ترش : ۱ عدد متوسط

  • زردچوبه و روغن : به اندازه کافی

  • نمک و فلفل سیاه : به اندازه کافی

  • ادویه فلافل : ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه فلافل بازاری

  1. برای تهیه فلافل بازاری و مجلسی اولین مرحله این است که نخودها را خیس کنیم . هر چقدر این زمان بیشتر باشد ، در پایان پخت فلافل بهتری خواهیم داشت. حداقل زمانی که برای خیساندن نخودها باید اختصاص دهیم ۶ ساعت می باشد.

  2. خیساندن نخودها علاوه بر اینکه باعث می شود نخودها نرم شوند، کمک می کند که نفخ شان نیز برطرف شود. آماده کردن مایه فلافل خیلی راحت است فقط کافیست پس از اینکه نخود به خوبی خیسانده شد آنرا به همراه دیگر مواد میکس کنیم.

  3. برای این منظور نخود خیسانده شده را به همراه جعفری ، سیر ، پیاز ، پودر تخم گشنیز ، سیب زمینی و زیره داخل میکسر یا چرخ گوشت می ریزیم تا مایه فلافل به صورت یکدست میکس شود. اضافه کردن جعفری به فلافل اختیاری است.

  4. ولی اگر می خواهید فلافل خوشمزه تر و شکیل تری داشته باشید توصیه می کنیم از این سبزی معطر استفاده کنید. آشپزهای حرفه ای توصیه می کنند برای تهیه مایه فلافل از چرخ گوشت استفاده شود زیرا میکسر یا مخلوط کن مواد را کاملا پوره می کند.

  5. پوره کردن نخود باعث می شود فلافل در زمان سرخ کردن از هم باز شود ولی زمانی که مایه فلافل چرخ شود به صورت کامل له نمی شود. پس از اینکه مایه فلافل را چرخ یا میکس کردید آب لیمو ترش را بگیرید و با توری آنرا صاف کنید.

  6. سپس آب لیمو ترش صاف شده را به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه ، ادویه مخصوص فلافل و زردچوبه به مایه فلافل اضافه می کنیم. در این مرحله پس از اضافه کردن طعم دهنده ها یک مرتبه دیگر مایه فلافل را چرخ یا میکس می کنیم.

  7. پس از چرخ کردن یا میکس کردن دوباره ، مایه فلافل را حدود ۵ دقیقه مانند مایه کباب کوبیده با دست ورز دهید تا کاملا منسجم و یکدست شود ( مایه فلافل پس از آماده شدن باید کمی شُل باشد و نباید خیلی سفت باشد ).

  8. یک نکته مهم در این مرحله این است که اگر مایه فلافل شما زیاد است می توانید آنرا داخل کیسه فریزر قرار داده و در فریزر قرار دهید و در زمان دلخواه استفاده کنید. پس از اینکه مایه فلافل آماده شد ، بهتر است آنرا حدود یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا منسجم تر شود.

  9. البته اگر زمان کافی برای این کار ندارید می توانید مستقیما در همین مرحله فلافل ها را سرخ می کنیم. یک ظرف گود مانند شیر داغ کن روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم و به حدی روغن داخل آن می ریزیم که فلافل ها در روغن شناور باشند.

  10. یکی از نکات مهم برای سرخ کردن فلافل همین است زیرا فلافل مانند کتلت نیست که آنرا در روغن کم سرخ کنید. در این مرحله قالب فلافل زن را از مایه فلافل پر کنید و با پشت قاشق مایه را خوب فشار دهید تا در هنگام سرخ کردن از هم باز نشود.

  11. به اندازه ای که جا می شود فلافل قالب بزنید و داخل روغن بریزید و اجازه دهید فلافل ها به آرامی مغز پخت شوند. یکی از نکات مهم هنگام سرخ کردن فلافل حرارت زیر ظرف است ، اگر حرارت را زیاد کنید تا فلافل ها سریعتر بپزند ، روغن خیلی سریع می سوزد و سیاه می شود.

  12. ضمن اینکه اطراف فلافل های شما سرخ می شود و داخل شان خام خواهد ماند. پس در سرخ کردن فلافل ها به هیچ وجه عجله نکنید. پس از اینکه فلافل ها سرخ شدند آنها را روی توری فلزی یا دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته شود.

  13. پس از اینکه روغن اضافی فلافل ها خارج شد آنها را در ظرف مورد نظرمان می چینیم و به همراه نان باگت ، گوجه فرنگی ، خیارشور و کاهوی خرد شده سرو می کنیم. در کنار فلافل می توانیم از سس انبه یا سس کچاپ استفاده کنیم.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *