خورشت بامیه

خورشت بامیه از خورش های محلی و محبوب ایرانی می باشد که اصالت این خورش خوشمزه به جنوب کشور می باشد. اما به دلیل طعم فوق‌العاده اش تقریبا در تمام کشور طبخ می شود. یکی از دلایل فراگیر شدن خورش بامیه خواص بی نظیر بامیه است. خورش پیاز  و کلم پلوی شیرازی هم جزو غذاهای قدیمی و اصیل ایران محسوب میشودکه میتوانید آموزش آن را مطالعه کنید.
این خورش خوشمزه با دستورهای متنوعی تهیه می شود  به سلیقه خود می توانیم آنرا با گوشت قرمز، گوشت مرغ و یا حتی به صورت وگان تهیه کنیم، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش بامیه در ادامه با بهارنارنج همراه باشید.

مواد لازم خورش بامیه مجلسی

  • بامیه : ۳۰۰ گرم
  • گوشت خورشتی : ۴۰۰ گرم
  • پیاز : ۲ عدد متوسط
  • گوجه فرنگی : ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه : به اندازه لازم
  • زردچوبه و روغن : به اندازه لازم
  • آبلیمو یا آبغوره : به اندازه دلخواه

پیشنهاد : برای آشنایی با طرز تهیه خورش قیمه میتوانید مطالعه کنید.

خورش بامیه مجلسی

طرز تهیه خورش بامیه جنوبی 

  1. برای تهیه خورش بامیه جنوبی ابتدا پیازها را نگینی خرد می کنیم ، سپس به همراه مقداری روغن مایع در قابلمه مورد نظر میریزیم کمی تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شوند.
  2. در این مرحله کمی زردچوبه به پیاز سبک شده اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا زردچوبه با پیاز به طور کامل یکدست شود. در ادامه گوشت خورشتی را می شوییم سپس به اندازه ای دلخواه خرد می کنیم.
  3. بهتر است به اندازه ای متوسط گوشت را خرد کنیم چون کوچک یا بزرگ بودن قطعات گوشت روی ظاهر خورش تاثیر منفی می گذارد ، ضمنا بزرگ بودن قطعات گوشت باعث می شود که گوشت ها دیرتر مغز پخت شوند.
  4. بعد از این که گوشت خورشتی را خرد کردیم آنرا به قابلمه خورش اضافه کنید و به همراه پیاز کمی تفت می دهیم . همین که رنگ گوشت تغییر کرد کافیست زیرا اگر گوشت را بیش از حد تفت دهیم ممکن است سفت و دیرپز شود.
  5. در این مرحله پوست گوجه فرنگی ها را جدا کرده و آنها را رنده کنید. در ادامه گوجه فرنگی های رنده شده را به همراه رب گوجه فرنگی به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت می دهیم تا طعم و بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.(همچنین میتوانیم فقط از رب برای رنگ دادن به خورش استفاده کنیم اما اگر از گوجه استفاده کنیم خورش خوشمزه تر می شود)
  6. تفت دادن رب گوجه فرنگی علاوه بر اینکه روی طعم خورش تاثیر مثبت می گذارد، باعث می شود در پایان خورشت خوشرنگ تری داشته باشید. در این مرحله ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت آنرا زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید.
  7. پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا گوشت به آرامی مغز پخت شود. خورش بامیه هم مانند دیگر خورش های ایرانی اگر به آرامی و با زمان بیشتری پخته شود علاوه بر اینکه لعاب دار می شود، طعم بهتری نیز خواهد داشت.
  8. در حین پختن گوشت بامیه ها را پاک کنید .باید دقت کنید که به بافت بامیه آسیبی نزنید. فقط کافیست سر و دم بامیه را جدا کنید. در صورتی که بدنه بامیه ها باز شود روی ظاهر خورش تاثیر منفی می گذارد و خورش حالتی لزج میگیرد.
  9. در این مرحله بامیه ها را پس از شستشو و خشک کردن به همراه مقداری روغن مایع در یک تابه کمی تفت میدهیم تا رنگشان کمی تغییر کند. بامیه را تفت میدهیم به این دلیل است که در هنگام پخت خورش ظاهرشان نامطلوب نشود و له نشوند.
  10. حدود دو ساعت بعد که گوشت خورش به طور کامل پخت بامیه ها را به قابلمه خورش اضافه می کنیم. در این مرحله می توانیم برای طعم دهی به خورش کمی آب لیمو ترش یا آبغوره نیز به همراه نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه می کنیم.
  11. در این مرحله حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دیگرزمان میدهیم ، خورش روی حرارت بماند تا علاوه بر پخته شدن بامیه ها ، خورش غلیظ تر شده و به طور کامل جا بیفتد. خورش بامیه از خورش هایی محسوب می شود که باید با آب کم سرو شود.
  12. نکته مهم دیگر در مورد این خورش این است که اگر پس از اضافه کردن بامیه ها به قابلمه ، خورش مدت زیادی روی حرارت بماند بامیه ها له می شوند و ظاهر خورش را خراب می کنند. در پایان پس از اینکه خورش بامیه جا افتاد آنرا به همراه پلو سرو میکنیم. نوش جان

پیشنهاد : برای آشنایی با طرز تهیه خورش نازخاتون میتوانید مطالعه کنید.

خورش بامیه

نکات مهم پخت 

  • خورش بامیه به دلیل اینکه یک خورش جنوبی است معمولا با ادویه های مانند فلفل قرمز تند و پودر زنجبیل تهیه می شود ، البته ما به دلیل اینکه این دستور را برای تمام مردم عزیز ایران قرار داده ایم ، فلفل قرمز و پودر زنجبیل را از دستور آن حذف کردیم.
  • در صورتی که به غذاهای تند علاقمند هستید می توانید نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز و نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل هم به خورش تان اضافه کنید. ادویه هایی مثل پودر پیاز و پودر سیر و پاپریکا هم می توانند این خورش را خوشمزه تر کنند.
  • در دستور اصلی خورش بامیه زعفران وجود ندارد اما اگر می خواهید خورش خوشرنگ تری را با عطر زعفران تجربه کنید می توانیدیک یا دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ نیز در زمان اضافه کردن بامیه ها به خورش اضافه کنید. تا خورش خوشمزه تری داشته باشید.
  • خوشمزه ترین نوع خورش بامیه با گوشت گوسفندی تهیه می شود، اما اگر شما منع مصرف گوشت قرمز دارید یا کلا دوست ندارید گوشت قرمز مصرف کنید می توانید به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده کنید.مزیت خورش بامیه با گوشت مرغ نسبت به گوشت قرمز این است که  این خورش با گوشت مرغ به دلیل اینکه مرغ سریعتر می پزد زودتر آماده می شود. برای این منظور گوشت خورشتی را از فهرست مواد لازم حذف کنید و به اندازه ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ اضافه کنید.

پیشنهاد : اگر به دنبال خواص بامیه هستید میتوانید از سایت چیشی با کلیک بر اینجا به پاسخ مناسب برسید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *