خورش قیمه یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین خورش های ایرانی است که تقریبا بیشترین محبوبیت را در میان غذاهای نذری دارد. این خورش یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که به روش های مختلفی و با مواد متنوعی طبخ می شود.از معروف ترین انواع خورش قیمه می توان به خورش قیمه سیب زمینی ، قیمه بادمجان و خورش قیمه لاپلو اشاره کرد.
در برخی مناطق علاوه بر مواد متداول از آلو خورشتی هم برای طعم دهندگی این خورش استفاده می شود. خورشت قیمه در کشور عراق هم طبخ می شود که با نام خورش قیمه نجفی معروف است. البته روش پخت و مواد تشکیل دهنده این خورش با خورش قیمه ایرانی متفاوت است.

مواد لازم خورش قیمه مجلسی

  • لپه : ۲۵۰ گرم
  • پیاز متوسط : ۲ عدد
  • لیمو عمانی : ۴ عدد
  • روغن مایع : به میزان کافی
  • سیب زمینی درشت : ۲ عدد
  • گوشت خورشتی : ۴۰۰ گرم
  • زعفران دم کرده : ۱ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی : ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه : به میزان کافی

خورش قیمه
طرز تهیه خورش قیمه حوشمزه

  1. برای تهیه خورش قیمه مجلسی بهتر است ۲ ساعت قبل از آشپزی لپه ها را در یک کاسه آب بخیسانید و هر ۳۰ دقیقه یک بار آب شان را عوض کنیم و برای اینکه بوی بد لپه از بین برود بهتر است لپه ها را داخل قابلمه ریخته و روی آن مقداری آب بریزیم و چندتا جوش که خورد کف روی آن را بگیریم و آبکش کنیم.
  2. در این مرحله پیازها را به صورت ریز خرد میکنیم سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش میریزیم. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا پیاز کمی نرم و سبک شود سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه مدهیم تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند.
  3.  سپس  گوشت را پس از شستشو به صورت قیمه ای خرد می کنیم . بعد آن را به قابلمه اضافه می کنیم و پس از اینکه کمی تفت دادیم لپه هایی که از قبل خیس خرده اند را با آب روی شعله قرار میدهیم تا جوش بخورد سپس به خورش  اضافه می کنیم و با دیگر مواد تفت می دهیم. در این مرحله تفت دادن مواد را تا زمانی که گوشت و لپه سرخ شوند باید ادامه دهیم.
  4. زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری فلفل سیاه به دیگر مواد اضافه میکنیم و مواد را تفت میدهیم تا رب گوجه فرنگی سرخ شود. این کار باعث میشود بوی خامی رب از بین برود و خورش رنگ بهتری در پایان پخت داشته باشد.
  5. پس از اینکه رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و با حرارت ملایم اجازه می دهیم گوشت و لپه به طور کامل بپزند. در این مرحله لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و به مدت ۱ ساعت در یک لیوان آب قرار می دهیم.
  6. این کار باعث می شود تلخی لیمو عمانی گرفته شود و طعم خورش را تلخ نکند یا می توانید لیموعمانی ها را وسط به دو نیم کرده و هسته لیمو را جدا کنید . پس از اینکه گوشت و لپه به طور کامل پختن لیمو عمانی ها را به خورش اضافه کنید. در این مرحله می توانید مقداری نمک و فلفل سیاه هم به خورش اضافه کنید.
  7. حالا باید خورش را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا به آرامی جا بیفتد. پس از اینکه خورش تقریبا آماده شد زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید. در این مرحله می توانید کمی دارچین هم به خورش اضافه کنید. دارچین باعث می شود طعم خورش شبیه به طعم خورش های نذری شود.
  8. پس از اضافه کردن زعفران خورش را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. در مرحله پایانی باید سیب زمینی را آماده کنید. برای این منظور سیب زمینی ها را به صورت خلالی یکدست خرد کنید و با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی روی سیب زمینی ها پاک شود.
  9. در مرحله بعدی سیب زمینی ها را آبکشی کنید و با یک دستمال تمیز خشک کنید. یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. اجازه دهید روغن به حد کافی داغ شود سپس سیب زمینی ها را درون روغن سرخ کنید.
  10. پس از اینکه سیب زمینی ها را سرخ کردید آنها را کنار بگذارید تا خورش کاملا آماده شود. پس از اینکه خورش به خوبی جا افتاد آنرا در ظرف خورشت خوری بکشید و با سیب زمینی های سرخ شده تزیین کنید. در پایان خورش قیمه را با برنج سرو کنید.

خورش قیمه مجلسی

نکات مهم پخت 

  • برای اینکه طعم خورش قیمه شبیه به خورش های نذری شود باید در مراحل پایانی پخت کمی دارچین ( برای ۴ نفر نصف قاشق مرباخوری دارچین یا یک چوب دارچین ) به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که اگر پودر دارچین را در مراحل ابتدایی پخت خورش به آن اضافه کنید باعث کدر شدن رنگ خورش می شود.میتوانید در مراحل اولیه پخت خورش قیمه چوب دارچین را اضافه کنید با انجام این کار طعم دارچین کاملا وارد خورش می شود و روی رنگ خورش نیز تاثیر منفی نمی گذارد.
  •  تلخ شدن خورش قیمه تنها یک دلیل دارد و آن هم لیمو عمانی است. به هیچ وجه لیمو عمانی را در اوایل پخت به خورش اضافه نکنید. ضمن اینکه با ترفند در آب قرار دادن لیمو عمانی می توانید تلخی لیموعمانی ها را تا حد زیادی بگیرید.در صورتی که خورش قیمه شما تلخ شده است می توانید با اضافه کردن سیب زمینی تلخی آنرا تا حد زیادی بگیرید. برای این منظور نسبت به اندازه خورش خود سیب زمینی آبپز کنید و سپس سیب زمینی آبپز شده را کاملا له کنید و به خورش در حال پخت اضافه کنید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *