خورش جعفری یا خورش جعفری قرمه، خورش نازخاتون از غذاهای سنتی استان گیلان است. یکی از جاذبههای توریستی استانهای شمالی کشور، غذاهای رنگارنگ و خوش عطر و بوی این منطقه است که همواره مورد توجه مسافرین و گردشگران واقع میشود.خورش جعفری خوشمزه یکی از همین غذاهاست که دارای طعم بسیار خوبی است و با ذائقههای مختلف سازگار است. استفاده از آبغوره به عنوان چاشنی این غذا طعم جالبی به آن داده است و مورد توجه افرادی که به غذاهای ترش علاقه دارند، واقع میشود.خورش جعفری را با موادی از جمله گوشت گوساله، بادمجان و البته جعفری تازه درست میکنند. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورش جعفری را با هم مرور کنیم.
مواد لازم خورش جعفری قرمه
- گوشت گوساله چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
- جعفری و تره شسته و ساطوری شده: ۲۵۰ گرم
- بادمجان قلمی: ۴ عدد
- پیاز: یک عدد متوسط رنده شده
- آبغوره: یک فنجان
- روغن: به میزان دلخواه
- نمک: به میزان دلخواه
- فلفل: به میزان دلخواه
طرز تهیه خورش جعفری گیلانی
- برای تهیه خورش جعفری گیلانی قبل از هر چیز باید بادمجانها را پوست بگیریم. روی آنها نمک می پاشیم تا تلخی آنها گرفته شود. اجازه میدهیم حدود نیم ساعت نمک روی بادمجان ها بماند ،سپس بادمجانها را میشوییم و خشک میکنیم.
- در این مرحله تره و جعفری را ساطوری میکنیم سپس با مقداری روغن داخل قابلمه میریزیم و با شعله متوسط تفت می دهیم. پس از حدود ۸ دقیقه، ۲ لیوان آب داخل قابلمه میریزیم و اجازه میدهیم حدود نیم ساعت خورش بجوشد.
- در ظرف دیگری پیاز رنده شده و گوشت چرخ کرده را همراه با نمک و فلفل میریزیم و مواد را به خوبی با دست ورز می دهیم تا کاملا مخلوط و یک دست شوند. بعد از ورز دادن گوشت ، آن رابه گلولههایی به اندازه یک گردوی کوچک درست می کنیم و با مقداری روغن داخل تابه تفت می دهیم. شعله گاز را طوری تنظیم می کنیم که کوفتهها کمی فقط سرخ شوند. در حین انجام این کار، کوفتهها را با قاشق جابجا می کنیم تا همه طرف آنها یکنواخت سرخ شده و طلایی شود.
- بعد از اینکه کوفته ها طلایی شدند آنها را به خورش اضافه می کنیم، سپس زیر قابلمه را روشن می کنیم تا محتویات خورش با شعله متوسط بپزد. در این فاصله بادمجانها را داخل تابه با مقدار کمی روغن سرخ می کنیم و پس از اتمام فرآیند سرخ شدن، روغن آنها را می گیریم و کنار می گذاریم.
- در ۱۰ دقیقه آخر پخت خورش، چاشنی و ادویهها یعنی نمک، فلفل و آبغوره را به اندازه دلخواه اضافه می کنیم. در حین اضافه کردن چاشنی چند بار خورش را بچشید تا از اندازه بودن مقدار طعم دهندهها اطمینان حاصل کنید.
- پس از اینکه پخت خورش کامل شد و اصطلاحا به روغن افتاد، آن را برای سرو به ظرف مناسبی انتقال می دهیم. بادمجانهای سرخ شده را روی خورش قرار می دهیم تا غذایمان کامل شود و نیز جلوه زیبایی داشته باشد.
پیشنهاد : در صورت علاقه به آموزش طرز تهیه باقالی پلو با مرغ مطالعه نمایید .
نکات مهم پخت
- این خورش را میتوانید هم با نان هم با کته سرو کنید.
- در صورتی تمایل میتوانید به جای کوفتههای گوشت، از گوشت خورشی نیز استفاده کنید.
- اگر تمایل دارید میتوانید در این غذا از ۱۰۰ گرم لوبیای چشم بلبلی هم استفاده کنید.
- میتوانید پس از سرخ کردن بادمجانها و هنگامی که چند دقیقه از پخت خورش باقی مانده، آنها را داخل ظرف خورش بریزید. اما دقت داشته باشید که بادمجانها نباید له شوند.
- بخارپز کردن سبزیجات روش بهتری برای طبخ آنهاست و باعث میشود تا میزان کمتری از ویتامینهای مفید سبزی از بین برود.
پیشنهاد : در سایت چیشی میتوانید طرز تهیه اناربیج یکی از معروفترین غذاهای گیلانی را بخوانید .
بدون نظر