چلو گوشت یک غذای سنتی ایرانی است که در مجالس و برای مهمانی های ویژه آن را تهیه میکنند. روش پخت گوشت لاپلو بیشتر در گذشته رواج داشته اما این مدل طبخ هم خوشمزه و مجلسی است. در ادامه شما را با طرز تهیه چلو گوشت لای برنج آشنا میکنیم.

مواد لازم گوشت لای برنج

  • برنج : ۴۰۰ گرم

  • گوشت گوسفند یا گوساله: ۴۰۰ گرم

  • پیاز بزرگ : ۱ عدد

  • کره حیوانی یا روغن : به میزان لازم

  • نمک،فلفل،زردچوبه : به میزان لازم

  • زیره سیاه :۲  قاشق مرباخوری

  • زعفران دم کرده :۲  قاشق غذاخوری

  • آب نارنج : ۱ قاشق غذاخوری

  • آب :به میزان لازم

گوشت لای برنج

طرز تهیه گوشت لای برنج

  1. برای تهیه چلو گوشت لای برنج ابتدا پیاز را نگینی خرد میکنیم و داخل قابلمه روغن میریزیم روی حرارت قرار می دهیم پیاز را درون روغن میریزیم و با حرارت ملایم میگذاریم تا پیازها سبک ، نرم و شیشه ای شوند.
  2. زردچوبه را به پیازها اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا عطر آن خارج شود.سپس گوشت گردن را که به خوبی شست و شو داده ایم داخل قابمه میریزیم . گوشت را با پیاز تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شود، زیاد تفت دادن گوشت باعث سفت شدن آن می شود.
  3. بعد ۳ لیوان آب به گوشت اضافه کرده و با شعله ملایم میگذاریم بپزد وقتی پخت آب نارنج، زعفران، زیره اضافه کرده و اندازه ۱ لیوان آب خورشت باقی بماند بعد از رو شعله بر میداریم.
  4. برنج را آبکش کرده (زودتر از حد معمول آبکش شود چون مقداری آب خورشت قراره اضافه بشه) و کف قابلمه مقداری روغن ریخته و یک نان لواش بگذارید بعد نصفی از برنج را توی قابلمه ریخته و بعد گوشت و آب آن را جدا کنید و فقط گوشت را لای برنج بدید بعد بقیه برنج را روی گوشت بریزید و بعد آب گوشت را روی برنج بدهید و با شعله ملایم بگذارید برنج شما آماده شود

نکات مهم پخت چلو گوشت لا پلو

 

  • برای برنج آبکش کمی نمک اضافه باید بریزیم .

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *