چلو دیزی کاشان یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که بر  خلاف اسم آن هیچ ربطی به آبگوشت و دیزی ندارد. در واقع به خاطر استفاده از گوشت به این نام نامگذاری شده است. چلو دیزی مخصوص در کاشان و اصفهان محبوب است که معمولا از ران و سردست در تهیه آن استفاده می شود. این غذای خوشمزه و سنتی را با لوبیا چشم بلبلی تهیه میکنند و در کنار ماست، دوغ و سالاد بسیار دلچسب است. در ادامه طرز تهیه این غذای سنتی ایرانی را خدمت شما ارائه می دهیم. با بهارنارنج همراه باشید

فیلم آموزش چلو دیزی سنتی

مواد لازم چلو دیزی ساده

  • سردست گوسفندی : ۵۰۰ گرم

  • پیاز : ۲ عدد

  • لوبیا چشم بلبلی : ۲ پیمانه

  • برنج : ۳ پیمانه

  • روغن حیوانی یا کره : ۵۰ گرم

  • زردچوبه : ۲ قاشق چایخوری

  • زعفران دم کرده : ۱ قاشق غذاخوری غلیظ

  • نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم     

  • روغن مایع : به میزان لازم

چلو گوشت خوشمزه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که به طور معمول در مجالس و مهمانی های مهم سرو می شود.

چلو دیزی

طرز تهیه چلو دیزی سنتی و خوشمزه

  1. برای تهیه دیزی پلو مخصوص و ساده ابتدا پیازها را به صورت نگینی خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را به قابلمه اضافه کرده و تفت می دهیم.
  2. پس از اینکه پیاز سبک و کاراملی شد، مقداری زردچوبه به آن اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم تا زردچوبه به خورد پیاز برود و عطر آن خارج شود . سپس گوشت را پس از شستشو به صورت درشت خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.
  3. در این مرحله باید گوشت را به خوبی تفت دهیم که رنگ آن تغییر کند و کمی سرخ شود. در ادامه ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم آب جوش بیاید، سپس حرارت را کم می کنیم و اجازه می دهیم گوشت به مدت ۲ ساعت بپزد.
  4. حالا به صورت جداگانه لوبیا چشم بلبلی را به همراه ۲ پیمانه آب و مقداری فلفل سیاه درون یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به مدت ۴۵ دقیقه بپزد. پس از اینکه لوبیا پخت، آنرا آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم.
  5. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت گوشت، لوبیا چشم بلبلی پخته شده را نیز به قابلمه گوشت اضافه می کنیم و اجازه می دهیم با هم بپزند. (توجه داشته باشید که از آب درون قابلمه گوشت باید فقط به مقدار ۱ فنجان باقی بماند.)
  6. در اواخر پخت گوشت، مقداری نمک اضافه می کنیم و پس از اینکه آب درون قابلمه به مقدار ۱ فنجان رسید، آنرا از روی حرارت کنار می گذاریم و به سراغ آماده کردن برنج می رویم. (اگر از برنج تازه استفاده می کنید باید آنرا حتما بخیسانید.)
  7. اما اگر از برنج کهنه یا برنج هندی استفاده می کنید، نیازی به خیساندن طولانی برنج نیست. یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و ۴٫۵ پیمانه آب و کمی نمک به آن اضافه می کنیم.
  8. بعد از اینکه آب جوش آمد، برنج را به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب درون قابلمه تبخیر شود. بعد از اینکه آب درون قابلمه تبخیر شد، حرارت زیر قابلمه را کمتر می کنیم، سپس مخلوط گوشت و لوبیا چشم بلبلی را به قابلمه اضافه می کنیم.
  9. برای اینکه غذا خوشمزه تر شود ، آب گوشت باقی مانده را نیز می توانیم به برنج اضافه کنیم. در ادامه روغن حیوانی یا کره را به همراه زعفران دم کرده به قابلمه اضافه می کنیم و مواد را به آرامی مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.
  10. درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم غذا به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. در پایان چلو دیزی را درون قابلمه به خوبی ترکیب می کنیم تا مواد در همه جای برنج پخش شوند، سپس درون ظرف مناسب به همراه سالاد شیرازی ( آموزش سالاد شیرازی اصیل ) سرو می کنیم.

مندی گوشت یکی از غذاهای معروف عربی است که در بین عرب های عزیز رایج است. این غذا را با دستور پخت های متفاوتی تهیه میکنند

نکات مهم پخت دیزی پلو

  1. افزودن نمک باعث خوشمزه شدن گوشت می شود و چون با حرارت کم پخته می شود باعث سفت شدن گوشت نمی شود.
  2. قطعات گوشت باید کمی درشت تر باشد.
  3. می توانید از کمی پودر زیره هم در این غذا استفاده کنید که کاملا سلیقه ای است.

باقالی پلو با گوشت یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که به عنوان یک غذای لاکچری شناخته می شود.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *