چلو گوشت خوشمزه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که به طور معمول در مجالس و مهمانی های مهم سرو می شود.چلو گوشت از آن دسته غذاهایی است که باید به تنهایی و بدون هیچ دورچین اضافه ای سرو شود. مهمترین نکته در طبخ چلوگوشت، مغزپخت شدن و طعم دار بودن آن است.
این غذای خوشمزه را می توانیم به سلیقه خود با گوشت گوساله یا گوشت گوسفندی تهیه کنیم. البته همانطور که مطمئنا می دانید چلو گوشت درست شده با گوشت گوسفندی خوشمزه تر و لذیذتر می باشد و به همین دلیل این غذا معمولا با گوشت گوسفندی تهیه می شود، برای مشاهده آموزش طرز تهیه چلو گوشت در ادامه با سایت آموزشی بهارنارنج همراه باشید.

باقالی پلو با گوشت یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که به عنوان یک غذای لاکچری شناخته می شود.

مواد لازم برای چلو گوشت مجلسی با رب

  • گوشت گوسفندی یا گوساله : ۶۰۰ گرم
  • پیاز  : ۲ عدد بزرگ
  • برنج : ۴ پیمانه
  • سیر :  ۲ حبه
  • هویج : ۱ عدد
  • فلفل دلمه ای : ½ فلفل
  • رب گوجه فرنگی (اختیاری) :
  • قاشق غذاخوری
  • برگ بو : ۳ عدد
  • چوب دارچین: ۲ تکه
  • زعفران دم کرده : نصف فنجان
  • نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
  • زردچوبه و روغن : به میزان لازم
  •  
چلو گوشت

طرز تهیه مرحله به مرحله چلو گوشت مخصوص

  1. برای تهیه چلو گوشت مجلسی ابتدا پیازها را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم. در ادامه پیاز را به قابلمه اضافه می کنیم و بدون روغن چند دقیقه تفت می دهیم.
  2. پس از اینکه پیاز آب انداخت و آب آن کشیده شد، مقداری روغن به قابلمه اضافه می کنیم و پیاز را کمی تفت می دهیم تا نرم و شفاف شود. در ادامه مقداری زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و تفت   را چند دقیقه دیگر ادامه می دهیم.
  3. در این مرحله گوشت گوساله یا گوسفندی که می تواند شامل سر دست، ماهیچه، گردن و .. باشد را به   قابلمه اضافه می کنیم و  به همراه پیاز کمی تفت می دهیم. در برخی دستورها کمی دنبه گوسفند هم در این مرحله اضافه می کنند.
  4. حالا مقداری فلفل سیاه روی گوشت می پاشیم و آنرا یک دقیقه دیگر تفت می دهیم. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، سیر را به همراه هویج و فلفل دلمه ای به صورت کامل درون قابلمه می ریزیم و با دیگر مواد کمی تفت می دهیم.
  5. نکته ای که باید در این مرحله به آن اشاره کنیم، این است که موادی مثل سیر، هویج و فلفل دلمه ای برای خوشمزه تر شدن طعم غذا استفاده می شوند و در پایان باید آنها را ( به جز سیر ) از قابلمه خارج کرده و دور بریزیم.
  6. پس از اینکه مواد را به خوبی تفت دادیم می توانیم برای خوشرنگ تر شدن غذا، کمی رب گوجه فرنگی نیز اضافه کنیم. بعضی افراد رب گوجه فرنگی را در این غذا نمی پسندند و می توانند آنرا به طور کامل از مواد لازم حذف کنند.
  7. اگر تمایل داشتیم رب گوجه فرنگی را هم اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا طعم و بوی خامی آن به طور کامل گرفته شود. در ادامه ۵ تا ۶ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آب شروع به حباب زدن کند.
  8. پس از اینکه آب شروع به حباب زدن کرد، برگ بو و چوب دارچین را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم چلو گوشت با حرارت بسیار ملایم به مدت ۲ تا ۳ ساعت به آرامی بپزد.
  9. در این مرحله به سراغ آماده کردن چلو می رویم. برای این منظور برنج را به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک و مقداری آب سرد در یک ظرف مناسب می ریزیم. توجه داشته باشید که سطح آب باید بالاتر از سطح برنج باشد.
  10. زمان خیس خوردن برنج به نوع و تازگی آن بستگی دارد که مطمئنا هر کدبانویی با زمان خیساندن برنج خود آشنایی دارد. اگر از برنج هندی می خواهید استفاده کنید، نیاز به خیساندن طولانی مدت نیست، چون بدون خیساندن هم خوب می شود.
  11. برنج های تازه نیاز به خیساندن طولانی ندارند، ولی برنج های خشک را باید مدت طولانی تری خیساند. پس از اینکه برنج را خیساندیم، یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم، سپس ۱ قاشق روغن و ۱ قاشق نمک اضافه می کنیم.
  12. در این مرحله قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم و اجازه می دهیم آب جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد، برنج را اضافه می کنیم و صبر می کنیم مجددا آب به نقطه جوش برسد. حالا به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه زمان می دهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود.
  13. پس از اینکه دانه های برنج به خوبی نرم شدند و مغزشان کمی گیر داشت، باید برنج را آبکشی کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری روغن مایع به قابلمه اضافه می کنیم.
  14. برای ته دیگ چلو می توانیم به سلیقه خود از نان لواش یا سیب زمینی ورقه ای استفاده کنیم. ته دیگ را در کف قابلمه قرار می دهیم، سپس برنج آبکش شده را با کفگیر روی ته دیگ می ریزیم و انرا مانند کله قند به صورت گنبدی شکل می دهیم.
  15. سپس درب قابلمه را گذاشته و برنج را به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا دم بکشد. پس از اینکه چلوگوشت تقریبا آماده شد و آب کمی درون قابلمه باقی ماند، نمک و زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه می کنیم.
  16. حالا مجددا اجازه می دهیم به مدت ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا به خوبی جا بیفتد. در پایان هویج و فلفل دلمه ای را از قابلمه خارج می کنیم و دور می ریزیم. سیر را هم اگر دوست ندارید می توانید دور بریزید.
  17. پس از اینکه برنج دم کشید، کمی از برنج را درون یک کاسه با کمی زعفران دم کرده ترکیب می کنیم، سپس برنج را دیس می کشیم و با برنج زعفرانی و در صورت تمایل ۲ قاشق غذاخوری زرشک تفت داده شده با شکر و کره تزیین می کنیم.
  18. در این مرحله گوشت را قابلمه خارج می کنیم و درون یک ظرف مناسب می کشیم، سپس آب باقیمانده در قابلمه را با صافی، صاف می کنیم و کنار گوشت قرار می دهیم. در پایان چلوگوشت مجلسی را به همرا برنج زعفرانی سرو می کنیم.
چلو گوشت مجلسی

نکات مهم پخت چلو گوشت

  1. چلو گوشت های بیرونی و رستورانی معمولا بدون استفاده از رب گوجه فرنگی تهیه می شوند ، ولی چلوگوشت خانگی همانطور که در دستور بالا هم مشاهده می کنید دارای رب گوجه فرنگی می باشد. رب گوجه فرنگی باعث می شود غذا رنگ بهتری بگیرد.در صورتی که دوست ندارید این غذا را با رب گوجه فرنگی طبخ کنید کافیست رب گوجه فرنگی را ازدستور پخت این غذا حذف کنید. البته برای اینکه چلوگوشت شما زیبا و مجلسی باشد باید از مقدار مناسبی زعفران استفاده کنید تا رنگ چلو گوشت زعفرانی شود.

  2. بهترین نوع گوشت برای پخت این غذا، گوشت گردن یا ماهیچه گوسفندی است، اما اگر از گوشت تازه گوساله هم استفاده کنید می توانید چلوگوشت خوشمزه ای طبخ کنید. گوشت گوساله اگر تازه نباشد ممکن است چلوگوشت شما پس از پخت کمی سفت شود.(توصیه ما این است برای تهیه چلوگوشت با گوشت گوساله از گوشت سردست استفاده کنید)

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *