کلم پلو ساده و خوشمزه غذایی است که با مواد اولیه کاملا ساده و سریع آماده می شود و علاوه بر این کلم خاصیت ضد سرطانی دارد و “کلم پلو” به خاطر داشتن کلم و سبزیجات یک غذای مقوی و حاوی ویتامین است.کلم پلو یک غذای اصیل شیرازی است که با کلم قمری تهیه می شود. اما از آن جا که کلم قمری همیشه در دسترس نیست، می توان کلم برگ را جایگزین آن کرد.از جمله غذاهای محلی و سنتی ایرانی خورش بامیه و خورش جعفری است که میتوانید مقاله آنها را مطالعه کنید .

 

مواد لازم کلم پلو به روش سنتی

  • برنج : ۴ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده : ۵۰۰ گرم
  • سبزی کلم پلو : ۶۰۰ گرم
  • کلم برگ سفید : ۱ عدد متوسط
  • پیاز : ۲ عدد متوسط
  • آبلیمو : ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
  • زردچوبه و روغن : به میزان لازم

پیشنهاد : برای آشنایی با طرز تهیه خورش پیاز میتوانید مطالعه کنید.

پیشنهاد : به پیشنهاد بهارنارنج میتوانید مقاله طرز تهیه باقالی پلو با مرغ  مطالعه کنید.

طرز تهیه کلم پلو ساده و خوشمزه

  1. برای درست کردن کلم پلو شیرازی به روش مجلسی اول باید برنج را نسبت به نوع آن حدود ۳۰ دقیقه تا چند ساعت در آب و نمک خیس کنیم. (توجه داشته باشید که زمان خیساندن برنج بستگی به تازگی برنج دارد و هر چقدر برنج تازه تر باشد، نیاز به خیساندن کمتری دارد.)
  2. در این مرحله یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب می ریزیم سپس تابه را روی حرارت قرار داده و پیاز را تفت می دهیم تا سرخ و طلایی شود. حالا پیاز را از داخل تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم.
  3. طی این مرحله کلم برگ را می شوییم، سپس به صورت خلالی ریز و یکدست خرد می کنیم. در ادامه مقداری روغن در تابه ای که پیاز را سرخ کرده بودیم می ریزیم و کلم های خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
  4. برای گرفتن بوی کلم مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا با کلم ترکیب شود. حرارت زیر تابه را کم می کنیم و درب تابه را چند دقیقه می گذاریم تا کلم ها آب بیندازند و نرم شوند، سپس نمک و آب لیمو ترش را به آن اضافه می کنیم.
  5. در این مرحله سبزی ها را خرد می کنیم و به همراه پیاز داغ که در مرحله اول درست کردیم به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا مواد با هم ترکیب شوند، سپس تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم و به سراغ درست کردن برنج می رویم.
  6. برای اینکه برنج را آماده کنیم ابتدا یک قابلمه را نیمه پر از آب می کنیم و مقداری نمک و زردچوبه به آب اضافه می کنیم، سپس روی حرارت قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد برنج خیس کرده را داخل قابلمه می ریزیم.
  7. زمانی که اطراف دانه های برنج کاملا نرم و مغز برنج سفت بود، باید آنرا آبکشی کنیم. بعد از آبکش کردن برنج قابلمه ای که برای پخت کلم پلو در نظر گرفته ایم روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن کف آن می ریزیم، سپس ته دیگ را به انتخاب خود سیب زمینی یا نان لواش قرار می دهیم.
  8. یک لایه نازک از برنج روی ته دیگ می ریزیم و روی آن را کمی از مخلوط کلم سرخ شده می ریزیم و به همین ترتیب تمام برنج و کلم سرخ شده را به صورت لایه به لایه داخل قابلمه می ریزیم و لایه آخر حتما باید برنج ساده باشد
  9. روی درب قابلمه دم کنی قرار می دهیم و اجازه می دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در حین دم کشیدن برنج کوفته های قلقلی را درست می کنیم. پیاز باقیمانده را با رنده ریز رنده می کنیم و آبش را با فشار دست می گیریم.
  10. آب یاز را می گیریم و با گوشت چرخ کرده ترکیب میکنیم سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه می کنیم و به مدت ۱۵ دقیقه ورز می دهیم تا مایه کوفته قلقلی منسجم شود. اگر مایه شل بود می توانید کمی آرد اضافه کنید تا منسجم شود.
  11. وقتی مایه کوفته قلقلی آماده شد، آنرا به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یخچال قرار می دهیم. پس از گذشت این زمان از یخچال خارج می کنیم و به شکل کوفته های ریز شکل می دهیم و در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم تا برنج دم بکشد.
  12. پس از اینکه برنج دم کشید و به طور کامل آماده شد، آنرا به آرامی داخل قابلمه مخلوط می کنیم تا کلم و برنج یکدست شوند، سپس در دیس می کشیم. برای تزیین کلم پلو هم از کوفته های قلقلی به سلیقه خود استفاده می کنیم.

نکات مهم خت کلم پلو رستورانی 

  • سبزی مخصوص کلم پلو ترکیبی از شوید، تره، ریحان و ترخون می باشد. به صورتی که اندازه تره و ریحان باید مساوی باشد، اندازه شوید باید کمتر از تره و ریحان باشد و ترخون هم فقط برای طعم دهی مقداری کمی استفاده شود، چون ترخون اگر زیاد باشد غذا را تلخ می کند.
  •  در پخت کلم پلو به جای سبزی های تازه میتوانید از سبزی خشک هم استفاده کنید.
  • اضافه کردن یک قاشق پودر لیمو عمانی به مخلوط سبزی و کلم باعث خوش طعم کردن کلم پلو میشود.
  • از کلم سفید و یا کلم قمری هم می توانید در کلم پلو شیرازی  استفاده کنید.
  • پیاز را قبل از سرخ کردن مقداری نمک بزنید و سپس سرخ کنید تا ترد و خوشمزه شود. بعد آن را بر روی کلم پلو تزیین کنید.
  • کلم پلو را بدون گوشت و یا با گوشت مرغ هم درست می کنند.
  • استفاده از کره و زعفران باعث طعم و عطر بهتر کلم پلو خواهد شد.
  • کلم پلو را حتما با ادویه پلویی دم کنید.

یشنهاد : سایت چیشی هم یک آموزش خوب در مورد لوبیاپلو گذاشته است میتوانید از اینجا بخوانید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *