آش دوغ یک آش محلی و اصیل ایرانی است که بسیار هم پر طرفدار است. آش دوغ را در نقاط مختلف ایران به روش های متفاوتی تهیه میکنند از جمله در تبریز ، رعین ، اردبیل ،مازندران و رشت و…. این آش را درشهر های شمالی کشور آبدارتر درست میکنند و بعضی جاها غلیظ تر.
آش دوغ را با توجه به اینکه با مواد ساده ای تهیه میکنند اما در ایران در کنار آش رشته و جو قرار میگیرد و طرفداران بسیاری دارد.
مواد لازم آش دوغ اصیل :
نخود :۱۵۰ گرم
برنج :۱ پیمانه
سبزی آش(تره، جعفری، گشنیز) : ۲۰۰ گرم
دوغ ترش : ۲لیتر
نمک و فلفل سیاه :به میزان لازم
سیر : یک بوته
طرز تهیه آش دوغ محلی :
- برای تهیه آش دوغ خوشمزه بهتر است که از یک شب قبل نخود را خیس کنید و چندین بار آب آن را تعویض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
- یک پیمانه برنج را به همراه یک همراه خیس کنید . چون باعث میشود نرم تر شدن برنج و سریعتر پختن آن میشود.
- برنج را با دو لیتر دوغ میگذاریم روی اجاق میگذاریم تا دوغ جوشیده و برنج ها نرم شود. در همین حین نخود ها را در ظرفی جداگانه میگذاریم بپزد.
- در این مرحله سبزی آش را شسته و خرد میکنیم.
- بعد از اینکه برنج ها پخت ، نخودهای پخته شده را به مخلوط برنج و دوغ اضافه میکنیم.
- نصف بوته سیر را پوست میگیریم ، خورد میکنیم و کمی با روغن تفت میدهیم تا خامی آن گرفته شود سپس به مواد اضافه میکنیم .
- سبزی ها را به آش اضافه کنید تا بپزد .بعد از این نمک و فلفل را اضافه میکنیم و میگذاریم تا آش جا بیفتد.
- بعد از جا افتادن آش میتوانیم برای سرو آن را با نعنا ذاغ و سیر داغ آن را سرو کنیم.
طرز تهیه آش دوغ محلی :
- سبزی اصلی آش دوغ ،تره و گشنیز و جعفری است و در صورت تمایل میتوانید برگ سیر یا اسفناج و شوید را به آن اضافه کنید.
- برای اینکه رنگ این آش از حالت محلی و اصیل خارج نشود بهتر است از ادویه هایی مثل زردچوبه استفاده نکنیم چون رنگ اصلی این آش سفید است.
- اگر میخواهید از سیر خشک استفاده کنید حتما آن را با نمک له کنید .
- در پخت آش دوغ میتوان از بلغور پخته ب جای برنج استفاده کرد .
- بهتر است در پخت آش دوغ از قابلمه های تفلون استفاده نکنیم زیرا هم زدن زیاد آش باعث خراشیدگی قابله میشود میشود.
- برای اینکه آش نبرد باید مدام آن را هم بزنیم.
پیشنهاد : برای آشنایی با طرز تهیه ”سوپ شیر ” کلیک کنید .
بدون نظر