ماهی شکم پر یکی ازغذاهای مجلسی است که میتوان در میهمانی ها آن را سرو کرد. برای تهیه ماهی شکم پر به روش مجلسی در ادامه با آموزش بهارنارنج همراه باشید

مواد لازم ماهی شکم پر مجلسی :

  • ماهی قزل آلا : ۲ عدد بزرگ

  • پیاز ۱: عدد بزرگ

  • سیر : ۲ حبه

  • گشنیز : ۱ دسته متوسط

  • جعفری : ۱ دسته متوسط

  • شنبلیله : ۱ قاشق غذاخوری

  • زرشک  : ۲ قاشق غذاخوری

  • گردوی خرد شده : ۲ قاشق غذاخوری

  • رب انار : ۲ قاشق غذاخوری

  • لیمو ترش : ۱ عدد

  • زعفران دم کرده : ۲ قاشق غذاخوری

  • نمک و فلفل سیاه : به مقدار کافی

  • زردچوبه و روغن : به مقدار کافی

     

ماهی شکم پر ساده

طرز تهیه ماهی شکم پر در ماهیتابه :

  1. در ابتدا باید بعد از تهیه ماهی آن را تمیز کنیم . ماهی را به صورت طولی برش میدهیم و محتویات داخل شکم ماهی را تخلیه میکنیم.باید دقت کنید تمام محتویات را خالی کنید و با آب داخل و بیرون ماهی را بشویید تا هیچگونه رد خونی روی آن باقی نماند.
  2. مقداری نمک و آبلیمو روی سطح و داخل شکم ماهی بزنید .
  3. سبزی ها را در این مرحله بشویید و بعد از آن که کمی خشک شد به همراه سیر ساطوری خرد کنید.بعد از ساطوری خرد کردن سبزی ها رب انار یا انار جنگلی ساییده را همراه با گردوی ساطوری شده ، نمک ، فلفل و ادویه ماهی مخلوط میکنیم. باید خوب مخلوط کنیم تا تمامی مواد به خورد هم بروند.
  4. مواد آماده شده را داخل شکم ماهی میریزیم و کاملا آغشته به مخلوط سبزی میکنیم.سپس با استفاده از یک نخ شکم ماهی را خوب میبندیم که مواد بیرون نریزد.
  5. سپس یک تابه را برمیداریم روغن میریزیم تا داغ شود سپس ماهی را در تابه قرار میدهیم روی شعله ملایم میگذاریم تا کم کم سرخ شود .وقتی هر دو طرف ماهی سرخ شد.آن را سرو میکنیم .نوش جان
ماهی شکم پر جنوبی

طرز تهیه ماهی شکم پر در فر :

  1. برای تهیه مواد داخل شکم ماهی ابتدا سبزی ها را همراه با سیر ساطوری میکنیم سپس با انار جنگلی ساییده شده یا رب انار خوب مخلوط میکنیم.نمک و فلفل و ادویه ماهی راهمراه با گردوی ساطوری شده به مواد اضافه میکنیم و کاملا مخلوط میکنیم.
  2. سپس مواد را داخل شکم ماهی تمیز شده میریزیم و با نخ شکم ماهی را میدوزیم به صورتی که مواد آن خارج نشود.
  3. سپس مقداری پیازو فلفل دلمه ای را حلقه ای به قطر ۳ یا ۴ سانتی متر برش میدهیم و داخل قالب فر یا ظرف پیرکس میریزیم و ماهی را روی آنها قرار میدهیم تا حین پخت به کف ظرف نچسبد. سپس با فویل روی ظرف میکشیم. باید دقت کنیم که نباید ماهی به فویل بچسبد اگر ظرف گونه ای است که فویل به ماهی میچسبد حتما از کاغذ روغنی روی ماهی استفاده کنید.
  4. فر را روی دمای روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید و صبر کنید تا فر کاملاً گرم شود.
  5. بعد از اینکه فر گرم شد قالب یا ظرف را داخل فر میگذاریم و ۴۵ دقیقه زمان میدهیم تا ماهی بپزد.سپس فویل را در صورت وجود کاغذ روغنی آن را نیز بر میداریم و فر را روی حالت گریل قرار میدهیم تا روی ماهی برشته شود.

نکات مهم :

  • بهتر است برای اینکه ماهی شکم پر خوشمزه ای داشته باشیم از ماهی قزل یا ماهی سفید استفاده کنیم.
  • بعد از پخت ماهی شکم پر میتوانید آن را با سبزی پلو ، پلو زعفرانی و یا نان سرو کنید .
  • میزان مواد میانی که درست میکنیم به اندازه ماهی بستگی دارد در ضمن نباید داخل شکم ماهی را زیاد پر کرد زیرا دیگر نمیشود شکم آن را با نخ بست.
  • در جنوب در تهیه ماهی شکم پر حتما از ادویه کاری استفاده می کنند که طعم ماهی را بسیار متفاوت و خوشمزه خواهد کرد.
  • خوش طعم ترین نوشیدنی که میشود کنار این غذا سرو کرد شربت آبلیمو با لیموی تازه است.
  • برای طعم دار کردن بهتر ماهی خوب است ماهی را به مخلوطی از زعفران ساییده ،زردچوبه ، پودر سیر ،نمک ، فلفل ،تمبر هندی و گاهی پودر سوخاری آغشته کنیم.

پیشنهاد :برای آشنایی با طرز تهیه ” ماهی لا پلو ” کلیک کنید .

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *