ماهی لاپلو خوشمزه یک قاطی پلو محسوب میشود که مخصوص جنوب کشور است. ماهی لا پلو در کل طرفداران خاص خود را دارد . برای تهیه این ماهی لای برنج جنوبی باید از ماهیانی استفاده کرد که استخوان ندارند یا به راحتی بتوان تیغ آن را جدا کرد .برای تهیه یک ماهی لا پلو بوشهری در ادامه با ما همراه باشید .

مواد لازم ماهی لا پلو مخصوص :

  • برنج : ۴ پیمانه

  • فیله ماهی :۶۰۰  گرم

  • سبزی معطر : ۳۵۰  گرم

  • پیاز :۱  عدد

  • سیر :۲  حبه

  • پودر سیر و دارچین : به میزان کافی

  • زنجبیل و کاری : به میزان کافی

  • زعفران و فلفل قرمز : به میزان کافی

  • نمک و فلفل سیاه : به میزان کافی

  • زردچوبه و روغن : به میزان کافی

ماهی لا پلو مخصوص

طرز تهیه ماهی لا پلو مجلسی :

  1. برای تهیه ماهی لا پلو در ابتدا سبزیها را که شامل جعفری، برگ سیر، گشنیز، تره و شوید است ( هر کدام به میزان مساوی) پاک میکنیم و میشوییم داخل سبد قرار میدهیم که آب اضافی آن خارج شود سپس کاملا ریز خرد میکنیم.
  2. در این مرحله ماهی های بدون استخوان را نگینی خرد میکنیم. بعد از ریختن ماهی های نگینی خرد شده در ظرف مناسب کاری،زردچوبه،نمک،پودر سیر،فلفل قرمز،زنجبیل را به ماهی ها اضافه میکنیم. سعی میکنیم ادویه ها را به آرامی با دست به ماهی ها آغشته کنیم.
  3. در این مرحله پیاز را نگینی خرد میکنیم و سیر ها را رنده میکنیم.
  4. تابه ای را روی حرارت قرار میدهیم روغن به آن اضافه میکنیم و میگذاریم داغ شود . سپس ماهی ها را در تابه سرخ میکنیم . به دلیل اینکه ماهی گوشت نرمی دارد و زود میپزد لازم نیست خیلی آن ها را تفت دهیم همین که دو طرف آن تغییر رنگ بدهد یعنی پخته است. ماهی ها را از تابه خارج میکنیم.
  5. در همان تابه پیاز ها را میریزیم و تفت میدهیم تا کمی سبک شود. وقتی که پیاز ها تفت خوردند و سبک شدند سیر را اضافه میکنیم .
  6. بعد از تفت خوردن سیر و پیاز سبزی های معطر را همراه با ماهی های سرخ شده به مواد اضافه میکنیم. خوب مخلوط میکنیم و تفت میدهیم . کمی دارچین و زعفران به مواد اضافه میکنیم.بعد از اینکه کامل تفت خوردند از روی حرارت بر میداریم.
  7. در این مرحله قابلمه ای را تا نیمه آب میریزیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم سپس روی حرارت قرار میدهیم تا جوش بیاید.
  8. سپس برنج را که گذاشتیم خیس بخورد آب آن را خالی میکنیم. سپس در آب در حال جوشیدن میریزیم و تقریبا به مدت ۷ دقیقه میگذاریم تا برنج بپزد.( البته که بستگی به برنج دارد)
  9. حالا دانه برنج را تست میکنیم اگر اطراف آن نرم شده و مغز آن سفت است میتوانیم برنج را آبکش کنیم . سپس قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا خشک شود و بعد روغن میریزیم تا داغ شود.برای ته دیگ نان یا هر چیزی که دوسداریم کف قابلمه میگذاریم و بعد مرحله به مرحله یک لایه برنج میریزیم یک لایه مواد ماهی و تکرار میکنیم.
  10. ابتدا حرارت زیر قابلمه را زیاد میکنیم تا قشنگ دم بگیرد و بخار در قابلمه بپیچد سپس حرارت زیر قابلمه را ملایم میکنیم تا برنج بپزد.
  11. بعد از پختن ماهی لا پلو و قبل از کشیذن آن در ظرف مورد نظر ابتدا روی آن روغن میریزیم و خوب مخلوط میکنیم سپس برنج را میکشیم و در ظرف مورد نظر سرو میکنیم.
ماهی لا پلو مجلسی

نکات مهم :

  • برای مرینت کردن ماهی ها میتوانید ازمواد دلخواه دیگری استفاده کنید اما باید دقت کنید که بیش از حد مزه دار کردن ماهی ها باعث میشود بافت آن از بین برود.
  • میتوانید ا زترکیب دیگری بجای سبزی پلویی استفاده کنید.
  • میتوانید اندازه ماهی را به دلخواه کوچک کنید.
  • باید توجه داشته باشید که دارچین سردی ماهی ها را میگیرد.

پیشنهاد : برای آشنایی با طرز تهیه ” ماهی شکم پر ” کلیک کنید .

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *