هویج پلو یک غذای ایرانی و خوشمزه است . هویج پلو مجلسی را هم با مرغ و هم گوشت قرمز تهیه میکنند . این غذا دستور پخت های متنوعی دارد و بسته به سلایق مختلف می توان آن را تهیه نمود. هویج پلو خوشمزه را می توان با دارچین و زعفران طعم دار کرد.
از این غذا هم میتوانید در میهمانی های خود به جای غذاهای همیشگی دیگری استفاده کرد که در میهمانیهایتان تنوع ایجاد کرده باشید.در ادامه طرز تهیه هویج پلو با مرغ را خدمت شما ارائه می دهیم . امیدواریم این غذای خوش طعم را تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. با بهارنارنج همراه باشید.

ویدئو آموزشی هویج پلوخوشمزه

باقالی پلو با مرغ ساده

باقالی پلو با مرغ یک غذای اصیل و ایرانی است که معمولا در مجالس و میهمانی ها مورد استفاده قرار میگیرد. باقالی پلو را میتوان با گوشت ،مرغ و ماهی سرو کرد.

مواد لازم هویج پلو زعفرانی

  • برنج : ۳ پیمانه

  • هویج : ۱ کیلوگرم

  • شکر : یک سوم پیمانه

  • زرشک : نصف پیمانه

  • پیاز متوسط : ۲ عدد

  • گوشت مرغ : ۵۰۰ گرم

  • خلال بادام : یک چهارم پیمانه

  • خلال پسته : یک چهارم پیمانه

  • آب لیمو ترش : ۱ قاشق غذاخوری

  • زعفران ساییده : ۱ قاشق سوپخوری

  • نمک ، روغن مایع و پودر زعفران : به اندازه کافی

  • خلال پوست پرتقال تلخی گرفته شده : یک چهارم پیمانه

زرشک پلو با مرغ یک غذای اصیل ایرانی است که در مجالس و میهمانی ها جایگاه ویژه ای دارد

هویج پلو ساده

طرز تهیه هویج پلو مجلسی و مخصوص

  1. برای تهیه هویج پلو زعفرانی و مجلسی ابتدا خلال بادام ها را در در کاسه ای می ریزیم و روی آن ها آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خیس بخورند. سپس پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و آن را نگینی خرد می کنیم و کنار می گذاریم. هویج ها را نیز با پوست کن تمیز می کنیم و آبکش می کنیم و روی قسمت درشت رنده به صورت اُریب می کشیم تا هم یکسان شوند و هم بزرگ تر به نظر بیایند.
  2. سپس داخل قابلمه ای آب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید. بعد پیاز باقیمانده را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط به دو قسمت تقسیم می کنیم و همراه با مرغ و کمی پودر زعفران به آب در حال جوش اضافه می کنیم و می گذاریم تا مرغ کاملا پخته شود. بعد از اینکه مرغ ها پختند می توانیم آن را به صورت نگینی خرد کنیم و یا آن را ریش ریش کنیم .
  3. تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم تا کمی گرم شود و بعد پیاز ها را در تابه می ریزیم و شروع می کنیم به تفت دادن ، ۲ الی ۳ دقیقه که تفت دادیم کمی روغن می ریزیم و پیاز ها را سرخ و طلایی می کنیم (روغن را در ابتدا نمی ریزیم چون می خواهیم رطوبت پیاز ها کاملا گرفته شود.) و مرغ های خرد شده را نیز به آن اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم و در بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم.
  4. خلال بادام ها را در آبکش می ریزیم و اجازه می دهیم آب اضافه آن خارج شود. در همان تابه هویج ها را می ریزیم و روی حرارت تفت می دهیم تا آب هویج کاملا گرفته شود و کمی روغن روی هویج می ریزیم و ۱ قاشق آبلیمو نیز روی هویج می ریزیم و تفت می دهیم .حرارت را کم می کنیم و زعفران را روی هویج می ریزیم سپس زرشک و شکر را با هم به مواد می افزاییم و پیاپی هم می زنیم تا زرشک ها نسوزند.
  5. حرارت را خاموش می کنیم و خلال پسته ،خلال بادام و پوست پرتقال را نیز به مواد اضافه می کنیم و خوب مواد را با هم زیر و رو می کنیم و مجددا ترکیب مرغ و پیاز داغ را اضافه می کنیم و همگی مواد را با هم مخلوط می کنیم.
  6. در این مرحله در قابلمه ای آب و نمک می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر به جوش بیاید. برنج را می شوییم و آب آن را خالی می کنیم و در آب جوش می ریزیم . ۵ دقیقه بعد برنج را لای دندان تست می کنیم اگر اطراف برنج کاملا پخته بود و مغز آن کمی سفت بود بهترین زمان برای آبکشی است. برنج را آبکش می کنیم. کف قابلمه مورد نظرمان روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و کمی برنج کف قابلمه می ریزیم،دقت کنید که برنج را کفتگیر به کفتگیر می ریزیم.
  7. پس یک کفگیر برنج می ریزیم و روی آن از مایه می ریزیم و مجددا لایه بعدی با کفگیر برنج می ریزیم و لایه بعد از مواد هویج پلو می ریزیم تا به آخر که برنج و مایه تمام شود. در مرحله بعدی درب قابلمه را می گذاریم و ابتدا حرارت را ملایم می کنیم تا هویج پلو ابتدا بخار کند (تقریبا ۵ دقیقه) و بعد حرارت را کم می کنیم تا کاملا هویج پلو پخته شود. پس از ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت بعد هویج پلو کاملا پخته شده و در دیس می کشیم و نوش جان کنید.

مرغ ریش ریش با زرشک غذایی است که می توانید برای تنوع دادن به زرشک پلو با مرغ همیشگی آن را ریش ریش کنید

هویج پلو

زرشک پلو با رول مرغ شکم پر، مخصوص و خوشمزه است و بادستور پخت های متنوعی تهیه می شود

نکات مهم پخت هویج پلو ساده

  • برای تهیه هویج پلو مجلسی بهتر است مواد را جداگانه و برنج را نیز جداگانه تهیه کنید. برای سرو ابتدا برنج را در دیس بکشید سپس مواد مایه را روی آن را بریزید.
  • از ران یا ساق مرغ هم می توانید برای این غذا استفاده کنید.
  • بهتر است هویج را رنده کنید اما اگر آن را خلالی خرد کردید بهتر است کمی آب در آن بریزید تا بپزد و خام نماند.
  • میزان افزودن شکر به هویج پلو به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد.
  • حرارت در هنگام پخت هویج پلو کم باشد تا خوب پخته شود.
  • در هویج پلو از گوشت چرخ کرده یا تکه ای نیز می توانید استفاده کنید.
  • به دلخواه می توانید در تهیه هویج پلو کمی رب انار نیز استفاده کنید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *