گراتن سبزیجات ساده یکی از غذاهای گیاهی و البته ساده است که با سبزیجات دلخواه تهیه میشود.گراتن سبزیجات رژیمی برای تناسب اندام و حفظ سلامت مورد استفاده قرارمیگیرد. گراتن سبزیجات مجلسی برای میهمانی ها و مجالس هم مناسب هستند چون تقریبا هر سلیقه ای را در بر میگیرد.وجه اشتراک گراتن ها در سس بشامل ( سس سفید ) است. در ادامه دستور پخت گراتن سبزیجات در منزل را آموزش میبینید.

مواد لازم گراتن سبزیجات با سس مخصوص :

  • کدو : ۳ عدد

  • گلم کلم : ۱ عدد کوچک

  • فلفل دلمه : ۱ عدد

  • قارچ : ۱۵ عدد

  • سیر : ۳ حبه

  • آرد : ۱ قاشق غذا خوری

  • شیر : ۱/۲ پیمانه

  • کره : ۳۰ گرم

  • پنیر پیتزا : به مقدار لازم

  • پنیر پارمزان : ۳ قاشق غذا خوری

  • نمک و فلفل سیاه  :به مقدار لازم

گراتن سبزیجات مرحله به مرحله

طرز تهیه گراتن سبزیجات خوشمزه:

  1. برای تهیه این گراتن سبزیجات خانگی ابتدا کدوها را میشوییم ،پوست میگیریم و به اندازه ریز خرد میکنیم.
  2. در ماهی تابه روغن میریزیم داغ شود پس کدوها را همراه با کمی نمک تفت میدهیم.
  3. در این مرحله فلفل دلمه ای که ریز و یا نواری خرد کردیم را به کدوها اضافه میکنیم تا همراه با کدوها نرم شود.درتابه را نباید ببندیم تا مواد آب نیندازد و سرخ و طلایی شوند.بعد از آن که طلایی شدند از تابه خارج میکنیم.
  4. حالا داخل یک قابلمه آب و کمی نمک میریزیم روی شعله قرار میدهیم تا به جوش آید سپس گل کلم ها را که که شستیم و ریز خرد کردیم به مدت ۱۰ دقیقه در آب در حال جوش میریزیم.سپس خارج میکنیم و روی آن را آب ر میریزیم سپس در ماهی تابه با کمی روغن تفت میدهیم.
  5. در مرحله بعد قارچ ها را خرد میکنیم و همراه با کمی نمک تفت میدهیم تا جایی که آب آن کشیده شود تفت میدهیم سپس از تابه خارج میکنیم.
  6. برای تهیه گراتن با سس بشامل ابتدا پوست سیر را میگیریم پوره میکنیم سپس همراه با کره در تابه کمی تفت میدهیم تا عطر سیر بلند شود سپس آرد را به آن اضافه کنید.تا جایی آن را تفت میدهیم که خامی آن گرفته شود سپس شیر را کم کم به آن اضافه میکنیم و مدام هم میزنیم تا سس غلیظ شود. وقتی به غلظت مورد نظر رسید در انتها پنیر پارمزان را میریزیم و سس را از روی شعله ب میداریم.
  7. در این مرحله کف ظرف مورد نظر را کمی چرب کنید.سبزیجات را به صورت یکنواخت در ظرف میریزیم و روی مواد را به طور کامل از سس سفیدی (سس بشامل) که تهیه کردیم میریزیم و در انتها روی کل مواد را پنیر پیتزا میریزیم.
  8. اکنون ظرف را در فر که از قبل کمی گرم شده به مدت ۴۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار میدهیم تا گراتن بپزد.
  9. در انتها گریل را روشن کنید تا سطح گراتن طلایی شود.اکنون گراتن آماده است نوش جان .
گراتن سبزیجات با خامه

نکات مهم :

  • برای میل کردن این گراتن به ورت رژیمی پنیر پیتزا را از مواد اولیه حذف کنید.
  • در تهیه این گراتن به صورت دلخواه میتوانید از سبزیجات مختلف استفاده کنید.
  • در فر برقی و توستر دما را ۲۰ درجه کمتر تنظیم کنید .
  • شیر را نباید همان لحظه که از یخچال خارح کردید مورد استفاده قرار دهید . بگذارید شیر به دمای محیط برسد.

پیشنهاد : برای آشنایی با طرز تهیه ” گراتن بادمجان و مرغ ” کلیک کنید .

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *