شیرینی زبان یکی از شیرینی های سنتی ما ایرانیان محسوب می شود. شیرینی زبان جزو شیرینی های خشک است و به دلیل ماندگاری بالایی که دارد بسیار محبوب است. این شیرینی در کنار شیرینی دانمارکی پایه ثابت مراسم ها و میهمانی ها در کشورمان بوده است.این شیرینی را به راحتی می توانید در خانه به روش قنادی و بازاری تهیه کنید و در میهمانی های خود مورد استفاده قرار دهید. در این مقاله طرز تهیه شیرینی زبان ساده را به شما آموزش می دهیم پس با بهارنارنج همراه باشید.

مواد لازم شیرنی زبان مجلسی

  • آرد کاملا سفید : ۳۰۰ گرم یا ۲ پیمانه

  • کره : ۱۵۰ گرم یا سه چهارم پیمانه

  • تخم مرغ : یک عدد

  • روغن مایع : یک قاشق غذاخوری

  • جوهر لیمو : نصف قاشق چای خوری

  • وانیل : نصف قاشق چای خوری

  • نمک : یک قاشق چای خوری

  • آب خنک : یک فنجان

  • مواد لازم شربت شیرینی زبان مجلسی

  • عسل : ۴ قاشق غذا خوری

  • شکر : ۱ قاشق غذا خوری

  • گلاب : ۱ قاشق غذا خوری

  • آب : ۴ قاشق غذا خوری

ویدئو آموزشی طرز تهیه شیرینی زبان

طرز تهیه شیرینی زبان خانگی خوشمزه به روش قنادی

  • مرحله اول : مخلوط کردن مواد
  • ابتدا در ظرف نسبتا بزرگی آرد و وانیل را می ریزیم و خوب هم می زنیم تا مخلوط شوند در نهایت وسط آرد را گود می کنیم. در ظرف دیگری تخم مرغ، روغن مایع، جوهر لیمو، آب و نمک را مخلوط می کنیم و آن را به گودی وسط آرد اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم و ورز می دهیم تا خمیر صاف و یک دستی به عمل بیاید. خمیر را یک ساعت کنار می گذاریم تا خوب به عمل بیاید و استراحت کند.
  • مرحله دوم :استراحت اول
  • بعد از جا افتادن خمیر ، روی میز کار یا سطح صافی ،مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن به شکل مربع پهن کنید.قطر خمیر نباید بیشتر از ۲ سانتی‌متر باشد. سپس کره را در میان خمیر قرار دهید و خمیر را از چهار طرف روی کره بپوشانید. بعد آرام آرام  به وسیله  وردنه روی خمیر ضربه بزنید. تا کره وسط خمیر کاملا نرم شود. خمیر بدست آمده را به قطر یک سانتی‌متر باز کنید و بعد آن را به شش لا، تا بزنید. خمیر تا شده را ۲۰ دقیقه ای در جای خنک و یا در یخچال قرار دهید تا کمی خودش را بگیرد و بعد مجدداً آن را به ضخامت یک سانتی‌متر پهن کنید.
  • مرحله سوم : استراحت خمیر و تهیه شربت
  • خمیر را دوباره پهن کنید و به قطر یک سانتی متر باز کنید ولی برعکس دفعه قبل اینبار ، عرض خمیر را شش لا ، تا بزنید و دوباره آن را به مدت ۲۰ دقیقه در جای خنکی قرار دهید. این کار را ۶ بار تکرار کنید و هر بار خمیر را باز کنید و  شش لا تا بزنید. دقت کنید هر بار که این کار را انجام دادید، با برس آرد اضافه روی خمیر را کنار بزنید و هر بار آرد اضافه روی خمیر را با برس کنار زده و ۶ بار خمیر را باز و بسته کنید.
    برای تهیه شربت شیرینی زبان، شکر را با آب مخلوط کرده و روی حرارت غیر مستقیم قرار می دهیم عسل را اضافه کنید هم بزنید تا دانه های شکر حل شود در انتها گلاب را افزوده و کنار می گذاریم تا شربت خنک شود.
  • مرحله چهارم : کاتر زدن خمیر هزارلا
  • خمیر هزارلا را به شکل مربع یا مستطیل به قطر یک الی یک و نیم سانتی متر باز کرده و دور تا دور خمیر را با چاقو اندازه نیم سانت ببرید تا هوای اضافی آن خارج شود سپس خمیر را با کمک قلمو از شربتی که در مرحله قبل تهیه کردیم روی سطح خمیر می کشیم حالا با کمک قالب مخصوص شیرینی زبان، به اندازه دلخواه شیرینی را کاتر زده و با نوک چاقو تیزی وسط خمیر به اندازه ۲ سانتی برش دهید تا خمیر پف کند (سرعت عمل در این مرحله مهم است نباید کره گرم شود و خنکی خمیر از دست برود).
  • مرحله آخر : پخت شیرینی زبان
  • شیرینی های کاتر زده را در سینی فر می چینیم (نکته مهم در چیدن شیرینی ها این است که اصلا بین چیدن شیرین زبان فاصله نگذارید تا در هنگام پف شیرینی ها کج نشوند و بالا بیاد) روی شیرینی زبان را به دلخواه پودر پسته یا نارگیل بریزید سپس سینی فر را در طبقه ‌وسط فر با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت ، یا ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار می دهیم تا شیرینی ها پف کرده و پخته شوند.
شیرینی زبان

نکات مهم پخت شیرینی زبان

  • برای درست کردن خمیر هزارلاباید درجه حرارت محل کار خنک باشد. چرا که گرمای محیط باعث آب شدن کره و خراب شدن خمیر می شود.
  • اگر خمیر به شکل لایه لایه در نیامده باشد ، یا کره ای که در داخل خمیر قرار داده اید کم بوده است و یا خمیر بیش از حد معمول باز و بسته و نازک شده است.و یا ممکن است درجه حرارت فر کم بوده باشد.
  • اگر بیش از حد در هنگام پهن کردن خمیر ، آرد روی سطح کار بریزید ، خمیر در هنگام تا زدن سفت میشود.
  • باید سطح خمیر قبل از قالب زدن کاملاً صاف شده و دارای ضخامت یکسان باشد.
  • سعی کنید از خمیر هایی که از لابه به لای محل قالب زدن باقی می ماند را مجددا جمع نکنید و وردنه نزنید چون این خمیر مناسب نیست و باعث ترک خوردن خمیر میشود.
  • در هنگام قالب زدن از قالب هایی استفاده کنید که لبه های آنها تیز باشد و به آسانی قابلیت برش داشته باشد.
  • خمیر را می توانید داخل نایلون به مدت سه روز در یخچال و یا زمان طولانی تر در فریزر نگهداری کنید.
  • اگرشیرینی پس از پختنبه یک طرف خم شد ، یعنی اندازه خمیر متوازن نبوده و یک قسمت آن کلفت و قسمتی دیگر آن نازک باز شده است. و یا خمیر قبل و بعد از قالب زدن مدتی در جای گرم بوده است
  • اگر شیرینی ما بعد از پختن و خارج کردن از فر کوچک بوده است:یعنی استراحت خمیر به اندازهٔ کافی نبوده و یا سینی فر بیش از اندازه چرب شده است.
  • ورز دادن زیاد خمیر باعث میشود تا خمیر سفت شود و هنگام پهن کردن به سختی شکل بگیرد.
  • اگر از طعم کره در شیرینی خوشتان نمی آید میتوانید روغن صاف قنادی را جایگزین کره کنید. با این تفاوت که در کره مقداری دوغ وجود دارد که باید از روغن کمتری استفاده شود، مثلا به‌جای ۱۰۰ گرم کره باید ۸۰ گرم روغن جایگزین کرد.
  • خمیر هزارلا را به راحتی میتوانید از سوپر مارکت ها نیز تهیه کنید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *