قطاب یک شیرینی سنتی و خوش طعم است که محبوب ایرانیان است. این شیرینی سوغات شهر های یزد و کرمان نیز می باشد. در این مقاله طرز تهیه قطاب سنتی و مخصوص را خدمت شما ارائه می دهیم با بهارنارنج همراه باشید

مواد لازم قطاب ساده خانگی خوشمزه و مخصوص

  • زرده تخم مرغ :۲ عدد

  • ماست : نصف پیمانه

  • کره : ۱۰۰ گرم

  • آرد سفید : ۲ پیمانه

  • بکینگ پودر:  قاشق مرباخوری

  • مغز گردو یا پسته : سه چهارم پیمانه

  • پودر قند : سه چهارم پیمانه

  • گلاب :۱ قاشق غذاخوری

  • پودر هل  : ۱ قاشق غذاخوری

  • دارچین : نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه قطاب مخصوص و سنتی

  1. ابتدا کره را از یخچال خارج می کنیم تا با دمای محیط هماهنگ شود و نرم شود، سپس زرده های تخم مرغ را داخل یک ظرف مناسب می ریزیم و با همزن دستی کمی هم می زنیم تا از لختگی در بیاید و بافتش از هم جدا شود.

  2. پس از اینکه زرده های تخم مرغ مخلوط شدند، کره را که کاملا نرم شده است اضافه می کنیم و کمی مخلوط می کنیم تا با زرده ها تخم مرغ یکدست شود. در ادامه ماست را اضافه کرده و انرا با دیگر مواد به خوبی مخلوط می کنیم.

  3. در این مرحله آرد سفید و بکینگ پودر را مخلوط می کنیم، سپس الک می کنیم و در ادامه به صورت کم کم به ظرف حاوی زرده تخم مرغ اضافه می کنیم. حین اضافه کردن آرد با دست خمیر را ورز می دهیم و تا جایی آرد اضافه می کنیم که خمیر به دست نچسبد.

  4. حالا خمیر را داخل یک ظرف گود قرار می دهیم و روی آنرا با سلفون می پوشانیم، سپس در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر به مدت یک ساعت استراحت کند. در حیت استارحت کردن خمیر مواد میانی قطاب را درست می کنیم.

  5. برای این منظور مغز پسته یا گردو را خرد می کنیم به صورتی که نه پودر باشد نه خیلی درشت باشد، سپس در یک ظرف مناسب می ریزیم. در ادامه ۲  قاشق غذاخوری از پودر قند را به همراه دارچین و پودر هل اضافه می کنیم. در اخر گلاب را اضافه می کنیم.

  6. حالا مواد را خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شوند، فقط مراقب باشید مواد میانی به شکل خمیر نشود. پس از گذشت یک ساعت خمیر را روی یک سطح صاف با وردنه صاف می کنیم به طوری که قطر آن بیشتر از نیم سانتی متر نباشد.

  7. حالا با یک قالب گرد خمیر را قالب می زنیم، سپس بین هر خمیر قالب زده شده مقداری از مخلوط مغز گردو یا پسته قرار می دهیم و یک سمت خمیر را بر می گردانیم روی سمت دیگر، به صورتی که خمیر به شکل نیم دایره شود.

  8. حالا با چنگال لبه های خمیر را روی هم فشار می دهیم تا مایه میانی در زمان سرخ کردن از بین خمیر خارج نشود. اگر بخواهیم قطاب ها به شکل گرد درست کنیم پس از اینکه مایه میانی را داخل خمیر قرار دادیم آنرا مانند یک توپ جمع می کنیم و لبه های آنرا با فشار دست می بندیم.

  9. پس از اینکه قطاب ها آماده شدند یک ظرف گود مانند شیر داغ کن روی حرارت قرار می دهیم، سپس به حدی روغن داخل ظرف می ریزیم که قطاب ها در روغن شناور باشند. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد قطاب ها را در روغن سرخ می کنیم تا طلایی شوند.

  10. قطاب های سرخ شده را داخل دستما حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان گرفته شود سپس در پودر قند می غلطانیم. نکته مهم در ورد غلطاندن در پودر قند این است که اگر قطاب ها خنک نباشد پودر قند را جذب می کنند و حتما اجازه دهید خنک شوند سپس در پودر قند بغلطانید.

    طرز تهیه قطاب در فر

    برای پخت قطاب ها در فر آنها را داخل سینی فر بچینید، سپس به مدت ۱۵ دقیقه در فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن شده است قرار دهید. توجه داشته باشید سرخ کردن قطاب ها در روغن باعث خوشمزه تر شدن این شیرینی می شود، ولی خب استفاده از فر سالم تر و رژیمی تر می باشد.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *